Welkom op onze website!

Misschien leuk om iets te lezen over het ontstaan van onze winkel, onze motivatie, over India meubelen, onze unieke accessoires, mangohout enz.enz.
Het ontstaan van onze winkel.
In 2015 was de verbouwing van onze woning bijna voltooid en kon het zoeken naar nieuwe meubelen beginnen. Op zoek naar een tafel onder de rook van Utrecht stuitte wij bij toeval op een winkeltje dat brocante en India meubelen verkocht. Dit “winkeltje” was (naar later bleek) een enorme bedrijfshal vol met Brocante en India meubelen. Yolanda en ik waren enorm verrast door deze meubelen en hadden in een oogwenk onze nieuwe meubelen bij elkaar. ‘s Avonds thuis aan een wijntje ontstond al snel het idee om zelf een winkel te beginnen met deze meubelen. Onze dochter was werkzaam bij een grote kledingzaak en helaas werd na 3 jaar haar jaarcontract niet verlengd naar een vast dienstverband. Helaas gebeurt dit vaker bij grote concerns. Wij sloegen zo 2 vliegen in 1 klap. Eindelijk een eigen bedrijf en onze dochter had meteen weer een baan bij ons in de winkel. Er stonden nieuwe winkelpanden leeg in Barendrecht dus snel kijken en nog geen week later hadden wij de sleutels van onze winkel van 80m2. We hoefden er niet veel aan te doen want er had al even een winkel in gezeten dus de vloer en het plafond was al klaar. Een beetje sausen en de meubels die we hadden ingekocht konden er in. Het “winkeltje” dat we bij toeval hadden gevonden bleek eigenlijk meer een groothandel te zijn dus daar konden we alles inkopen.
We begonnen 8 augustus 2015 onder de naam “NiksNieuws” We hadden zelf een leuk logo bedacht met de naam NiksNieuws onder een zonnetje (Niksnieuws onder de zon) We hadden ook een website laten maken waar men de artikelen op konden bekijken. De klanten konden komen. Wij waren er klaar voor! De verkoop kwam eerlijk gezegd maar moeilijk op gang. Er waren in het begin dagen dat we 1 a 2 mensen in de winkel hadden. Dan duren de dagen lang. Er waren diverse redenen dat e.a. niet ging zoals we hadden gehoopt. De winkel zat niet “in de loop” er was dus weinig winkelend publiek, uiteraard hadden wij nog geen bekendheid, en de naam in combinatie met brocante/India meubelen zorgde voor verwarring. De naam NiksNieuws en brocante meubelen en accessoires suggereerde een kringloop gevoel. Als je dan binnenkomt en een Indiakast ziet staan van 900 euro dan heb je waarschijnlijk het idee dat wij niet goed wijs zijn. Er kwamen ook regelmatig mensen langs met oude spullen die wij dan konden inkopen. Ook onze website waar men alleen kon kijken maar niets kon kopen (we hadden nog geen webshop) zorgde voor het nodige commentaar. Winkeltje spelen was toch nog niet zo makkelijk als we dachten hahaha.
Als eerste hebben wij toen onze website voorzien van een webshop gedeelte. Wij hadden nooit gedacht dat men meubelen op internet zou bestellen zonder deze in het echt te hebben gezien. Hier vergisten wij ons in. Na de zoveelste vraag waarom er niets besteld kon worden konden we niet anders dan hier gehoor aan te geven. Dit ging wonderbaarlijk goed. Er kwamen door de website nog steeds mensen langs maar er werd ook besteld door mensen die niet langs de winkel kwamen. Ondertussen had een onze dochter de winkel verlaten en was weer in de kledingbranche gaan werken. Een meubelzaak met weinig klanten vond ze toch iets te saai. Geeft niets Yolanda en ik vonden het steeds leuker dus dan verder met zijn tweeën. Na de zoveelste aanhanger die, vol met oude troep aan ons werd aangeboden hadden we inmiddels ook besloten dat we de naam moesten veranderen. De achternaam van Yolanda “Vos” en de duidelijke omschrijving wat wij verkochten “India meubelen en Accessoires. De naam Vos India Meubelen En Accessoires was geboren. Omdat www.vosindiameubelenenaccesoires.nl nu eenmaal erg lang typen is en ons emailadres dan ook erg lang zou worden besloten we de naam af te korten tot Vimea. Tot onze verbazing was ook de domeinnaam www.vimea.nl nog vrij dus dat was mazzel :).
Door de naamsverandering en de website met webshop gedeelte ging het snel beter met onze winkel. Natuurlijk speelde het ook mee dat we inmiddels ruim een jaar bestonden en wij meer en meer bekendheid kregen in Barendrecht maar ook buiten de regio. De winkel van 80m2 begon een beetje klein te worden af en toe. Er stond een meter of 30 verderop een mooi winkelpand leeg van 250m2. Dat was dus een stuk groter maar ook een fors stuk duurder dan onze winkel. Toen hadden wij geluk… De makelaar waarvan wij het pand huurde kon ons pand verkopen maar dan moesten wij er uit. We konden toen een mooie deal maken en zo verhuisden wij nog geen 1 1/2 jaar later naar het grote pand. Hier konden we wel even vooruit. In deze winkel ging het steeds beter. Natuurlijk konden we veel meer laten zien en dat werkt nu eenmaal goed. Na 4 jaar hebben we toch besloten naar een drukker punt te verhuizen. We wilden meer tussen het winkelende publiek zodat we ook meer kleine dingen konden verkopen. Yolanda zit merendeels in de winkel en winkelend publiek is nou eenmaal leuk als je een winkel hebt. Nadat we hier en daar naar een winkelpand hadden gekeken is de keuze op winkelcentrum de Koperwiek in Capelle aan den IJssel gevallen. Hier verhuisden wij Oktober 2020 naar toe. De maanden oktober en november lieten zien dat we hier goed aan hebben gedaan, toen kwam de lock down i.v.m. het coronavirus en moesten we dicht. Inmiddels zijn we natuurlijk weer open en hebben we geen spijt van deze stap.
India Meubelen
De keuze voor een winkel in India Meubelen is louter gebaseerd op enthousiasme in deze meubels. Het unieke karakter, de robuustheid van de meubelen, het gebruik van oude materialen en de (op het oog) nonchalance van de afwerking maar tegelijkertijd het vakmanschap waarmee de meubels zijn gemaakt. De kasten worden gemaakt van oude deuren of raamluiken die uit huizen die ze gaan afbreken worden gehaald. Deze deuren of raamluiken fungeren dan als de kastdeur en de kast wordt  met gerecycled oud hout als het ware om de deur een gebouwd. Hierbij worden de oude details van de deur of raamluik gespaard en zijn dus nog zichtbaar als de kast klaar is. De deuren van de kast zijn dus uniek en soms wel meer dan 100 jaar oud!  Toen wij de meubels voor het eerst zagen liepen wij als kinderen in een snoepwinkel en waren wij direct verkocht. Nog steeds worden wij enthousiast als we bij de groothandels weer een uniek stuk tegenkomen. Zo hebben wij kasten gehad met de deurpost en huisdeur met het huisnummer er nog op. Oude kasten die in India dienst hadden gedaan als inbouwkast en waarvan de buitenkant van de kast uit halve boomstammen bestond. Kasten, dressoirs en zelfs tv-meubels met een gewicht van over de 100kg zijn dan ook zeker geen uitzondering. Door het gebruik van oude materialen spreekt het bijna voor zich dat de meubelen niet strak in de lak staan. Zo zijn ze dus ook nog eens geschikt voor bv. een gezin met kinderen die met een fietsje door de kamer rijden. De India meubelen zijn niet altijd in grote getale te vinden. Toen wij in 2015 open gingen stond de winkel vol met mooie unieke India meubels. Trots als een pauw. Toen maakte iemand van de gasten, die we uitgenodigd hadden de opmerking “Hebben jullie geen accessoires?”
Accessoires
Wij gingen dus op zoek naar accessoires, uiteraard passend bij de winkel. Dat was in het begin even zoeken maar inmiddels hebben we diverse leveranciers die volop keus hebben in accessoires uit voornamelijk India. Het leuke van onze accessoires is dat het meestal artikelen zijn die vroeger heel iets anders waren en een andere functie hadden. In India gooien ze weinig tot niets weg en de mannen daar weten werkelijk overal iets van te maken. Net zoals bij de grote meubelen uiteraard met de hand en veelal zittend op de grond. Je moet daar niet beginnen over ergonomische werkhoogtes, verstelbare stoelen en dat soort dingen, dat ga je in de werkplaatsen niet vinden. Als ze al een stoel hebben is dat zo’n houten stoel die wij heel vroeger wel als keukenstoel gebruikten maar dan heb je het wel gehad. Toch maken ze zo de mooiste meubels en leuke accessoires. Zo verkopen wij oud steenmallen die, de naam zegt het al als mal voor bakstenen worden gebruikt maar hier voor vele doeleinden worden gebruikt. We hebben ze in vele variaties verkocht, van een gewoon houten bakje, plantenhangers, sleutelkastjes, klokken, tissuehouders tot wc-rolhouder aan toe. We hebben zelfs een complete kast gemaakt van steenmallen en een flessenbar van gehad. Verder maken ze van alles en nog wat kandelaars. Oude houten garen spoelen, oude zaaien, stukken van oude ornamenten, oude bromfietskettingen, keien, pilasters echt alles toveren ze om tot leuke originele kandelaars voor kaarsen of waxinelichtjes. Verder zijn de oude waterpotten of schalen, de oude katrollen op standaard, oude houten thee serveer plankjes, oude eettafeltjes, metalen dienbladen en niet te vergeten de beeldjes van gerecycled metaal. Hele leuke en unieke accessoires om te gebruiken of voor de sier. Accessoires genoeg en ze verzinnen iedere keer iets anders waardoor wij blij door worden verrast en in de winkel dus regelmatig nieuwe dingen te zien en te koop zijn.
Mangohout
We hebben reeds eerder al kort vermeld dat meubels uit India niet altijd in grote getale te vinden zijn. Dit heeft ons in 2019 doen besluiten ook meubels van mangohout te gaan verkopen. Je kan je winkel ook niet half vullen omdat er weinig is, toch? De meeste mangohouten meubels komen uit India dus onze naam Vos India Meubelen dekt nog steeds de lading haha. Mangohouten meubels werd ons al links en rechts aangeboden dus een paar goede leveranciers waren hiervoor zo gevonden. Uiteraard begonnen we voorzichtig met een paar meubeltjes… Mangohout bleek echter steeds populairder te worden dus onze collectie breidde zich snel uit. Inmiddels hebben wij een hele grote collectie mangohouten meubels. Deze meubels worden vaak uitgevoerd in combinatie met zwart metaal voor een zogeheten industriële look. Kasten, dressoirs, buffetkasten, tv-meubels, salontafels, bijzettafels en natuurlijk eetkamertafels! Rond, ovaal rechthoekig en natuurlijk met verschillende poten. En.. Wie eettafels zegt, zegt stoelen!
Eetkamer stoelen
Eetkamer stoelen zijn er in honderden verschillende uitvoeringen en evenzoveel kwaliteiten. Nu is het voor veel mensen zo dat een televisie na pakweg 5 jaar vervangen moet worden (terwijl je alleen maar naar kijkt) maar dat een stoel het liefst zolang mogelijk niks mag mankeren terwijl een stoel intensief wordt gebruikt. Wij hebben daarom gekozen voor een goede kwaliteit stoelen. Wij hebben liever geen klachten, maar bovenal willen we dat onze klanten lekker zitten op een stoel die kwalitatief tot de beste behoort. Naar onze mening voldoen de stoelen van Tower Living daar perfect aan. Degelijke stoelen in vele modellen leverbaar. Met of zonder armleuning, met metalen of houten poten de keuze is enorm. Natuurlijk met bijpassende eetkamerbanken. Combineer rustig met de modellen en kleuren, er is altijd wel een stoel of combinatie die bij uw steil past. De stoelen worden gemaakt naar Nederlands ontwerp en natuurlijk met degelijke materialen en stoffen.